De voordelen van Automatisch SEPA incasseren

De prijs die u betaalt voor gedegen SEPA incassosoftware is niet altijd even schappelijk. U kunt dit toch zeker net zo goed zelf doen?! Maar toch kan het de investering meer dan waard zijn. SEPA is namelijk niet eenvoudig, en incassosoftware is hier natuurlijk speciaal voor ontworpen. Hier staan een aantal voordelen op een rijtje. SEPA Eigen dashboard

Administratie

Het grote voordeel is natuurlijk dat Automatisch SEPA incasseren u een enorme hoeveelheid administratief werk uit handen neemt. Dat scheelt u een hoop tijd, die u dan weer kunt besteden aan dingen waar u goed in bent en die u leuk vindt. U hoeft slechts de aanstaande incasso’s te autoriseren evenals het versturen van een IDEAL herinneringsmail, bij het mislukken van een doorlopende incasso.

Punctualiteit

Nieuwe incasso’s zijn gebonden aan regels die niet altijd even logisch lijkenAutomatisch-SEPA-incasseren-24x7_155. Zo ook bijvoorbeeld het tijdstip van aanleveren bij de bank, of de manier waarop u ingelicht wordt bij een mislukte incasso. Als u gebruikmaakt van onze incassotool, heeft u daar helemaal geen last meer van: de punctualiteit en alle frustraties worden door de automatische incassosoftware overgenomen, en u krijgt een helder bericht als er wat fout gaat, in plaats van een vage foutcode, die u zelf van uw bankafschrift moet aflezen.

Achter uw geld aan

Automatisch SEPA incasseren is niet alleen een doorlopende incasso tool, ook houden we de openstaande posten van uw termijn debiteuren voor u bij. Waar bij andere software de debiteur nog bij de mislukte incassomelding, van het bankafschrift, gezocht moet worden. Ziet u in uw dashboard welke incasso’s niet gelukt zijn en kunt u het systeem opdracht geven een mail met IDEAL link te versturen of zelf handmatig te bellen/mailen.

KostenAutomatisch-SEPA-incasseren-Bespaar-Goedkoop-155

Veel banken rekenen maandelijkse kosten voor het incassocontract, daarnaast betaalt u per transactie en per batch (bevatten 1 of meer transacties) die u naar uw bank stuurt. Zo kost één incassobatch met één incassotransactie bijvoorbeeld bij de Rabobank €1,- + €0,36. Wij rekenen niet met batches, bij ons betaalt u slecht €0,19. Automatisch SEPA incasseren is al te gebruiken v.a. Gratis.
Communicatie templates

Templates

Wij bij Automatisch SEPA incasseren houden van helderheid en standaardisatie. U wilt uw focus op uw bedrijf, stichting of vereniging hebben en niet uw tijd kwijt zijn met het administratieve proces. Om u goed van dienst te kunnen zijn hebben we daarom de volgende templates voor u voorbereid:

 • Stappenplan contractcheck
 • Doorlopende machtigingsformulier particuliere klanten
 • Doorlopende machtigingsformulier zakelijke klanten
 • Stappenplan en aanmeld formulier zakelijke machtiging bij bank zakelijke klant
 • (e-Mail) informatieplicht naar uw klanten

VeiligheidAutomatisch-SEPA-incasseren-Velig-Beveiligd-155

De veiligheid van uw gegevens heeft onze hoogste prioriteit, daarom hebben we uw gegevens niet alleen achter een dubbele beveiligde inlog, ook zijn uw gegevens via een SSL encryptie niet voor anderen bruikbaar. Bovendien zullen wij, als u daar de voorkeur aan geeft, instellen dat enkel en alleen uw pc toegang heeft tot de applicatie.

Doordat uw gegevens in een streng beveiligd datacenter met encryptie opgeslagen staat en dagelijks meerdere malen gebackuped wordt, is uw data hier veiliger dan binnen de meeste bedrijfsnetwerken.

Voor wie (niet)

SupportAutomatisch SEPA incasseren is gespecialiseerd in het faciliteren van uw doorlopende incassomachtigingen.

Daardoor is onze software uitsluitend geschikt voor bedrijven, stichtingen en verenigingen die terugkerende repeterende betalingsverzoeken bij hun bank indienen, denk aan contributies, abonnementen en lidmaatschappen.

Onze software maakt dit proces niet alleen makkelijker, maar ook nog eens goedkoper. Wij faciliteren geen eenmalige incassomachtigingen, t.b.v. een eenmalige betaling of kansspelen.

Meerdere SEPA incasso software oplossingen in de markt

pad in hand (0.00.02Natuurlijk zijn er meer partijen die u willen helpen met uw doorlopende incassomachtigingen.

Denk bijvoorbeeld aan uw bank: De meeste banken leveren een service, om handmatig individuele incasso’s in hun systeem te zetten. U kunt een heel jaar vooruit werken, (door uw klanten in het systeem te zetten minimaliseert u deels het repeterende werk,) toch zult u iedere incasso handmatig moeten aanmaken, evenals iedere omschrijving (deze dient namelijk uniek te zijn). Let op: Stop een klant met zijn/haar incasso’s bij u, vergeet dan niet alle reeds aangemaakte incasso’s tijdig uit het systeem te halen. Mislukte incasso’s worden niet gemeld en vindt u enkel terug op uw bankafschrift.

Stand alone software: Een aantal software leveranciers hebben oplossingen gebouwd in Excel en Access. Ook hier dient u er rekening mee te houden dat u iedere incasso individueel moet triggeren, tot een batch. Deze batch dient u te downloaden naar uw pc en te uploaden naar uw bank, ook hier is punctualiteit belangrijk (eis is dat u op vooraf afgesproken dagen incasseert en het bestand 2 tot 5 dagen vooraf door uw bank ontvangen is). Mislukte incasso’s worden niet gerapporteerd, deze vindt u enkel terug op uw bankafschrift.

Boekhoud software: De meeste gerenommeerde boekhoudsoftware pakketten hebben inmiddels ook een SEPA incasso module. U dient hier vaak uw pakket en service contract voor te upgraden, de meeste pakketten communiceren niet rechtstreeks met uw bank. U zult dus wederom uw incassobestand moeten selecteren, downloaden naar uw pc en uploaden naar uw bank. Mislukte incasso’s vindt u enkel terug op uw bankafschrift.

Prijs vergelijking

 • Boekhoud software
  (Bijv. Exact Premium)
  v.a. €59,- p/mnd
 • Zelf herinneren incasso te maken
 • Eemalig klanten aanmaken
 • Eenmalig abonnementen aanmaken
 • Handmatig SEPA bestand downloaden
 • Handmatig SEPA bestand aanbieden bij bank
 • Mislukte incasso's op bankafschrift
 • Handmatige match bankafschrift en debiteur
 • Debiteuren mailen/bellen om alsnog te betalen
 • 1 incasso €1,36 (gemiddeld)
 • Meer informatie